Fincumet avaa metallinkierrätyspihan Poriin

7.5.2021
Fincumet-metallinkierrätys-Pori

Metallinkierrätykseen erikoistunut Fincumet Oy suunnittelee metallinkierrätyspihaa Porin satamaan. Pihalla on tarkoitus palvella alueen teollisuutta vastaanottamalla ja käsittelemällä kierrätykseen soveltuvia metalleja, kuten rautaa, kuparia, alumiinia sekä sähkö- ja elektroniikkaromua ja akkuja.

Fincumet Oy on hakenut huhtikuussa ympäristölupaa toiminnan aloittamiselle Porin satamassa ja toiminnan on tarkoitus alkaa 1.7.2021. Fincumet toimii alueella Kumekon alivuokralaisena. 

Kierrätyspiha on suunniteltu ympäristöönsä soveltuvaksi muun muassa investoimalla meluhaittojen vähentämiseen. Porin satamasta metallia voidaan laivata vientiin, sillä satamaan pääsevät isot alukset. Kierrätettävää metallia toimitetaan myös kotimaan markkinoille joko jatkojalostukseen tai suoraan teollisuuden raaka-aineeksi. 

Kierrätyspihan suunnittelussa on huomioitu turvallisuus, ympäristö ja meluhaitat

Metalliromua käsitellään ja varastoidaan satamassa sijaitsevassa kierrätyspihassa, jossa materiaalia lajitellaan ja leikataan. Ympäristölupahakemuksen yhteydessä on tehty muun muassa meluselvityksiä ja melua torjutaan seinäkkeillä, jotka vaimentavat ääntä alueen ulkopuolelle. 

– Alueen suunnittelussa on otettu huomioon ympäristövaikutukset sekä turvallinen ja nykyaikainen kierrätys, kertoo hankintapihoista vastaava päällikkö Jarkko Kanninen Fincumetilta. 

– Seuraamme jatkuvasti ympäristö- ja meluvaikutuksia lähialueella ja minimoimme toiminnan vaikutukset, kertoo toimitusjohtaja Toni Ahtiainen Fincumetilta. 

Fincumet Oy on metallinkierrätykseen erikoistunut yritys, jolla on metallinjalostamo ja kaapelilaitos Ikaalisissa sekä hankintapihoja Helsingissä, Turussa ja Jyväskylässä. 

Lisätiedot

Toni Ahtiainen
Fincumetin toimitusjohtaja
p. 040 577 7533