Fincumetista Eltelin valtakunnallinen kierrätyskumppani

4.9.2020
Eltel ja Fincumet aloittavat valtakunnallisen kierrätysyhteistyön


Eltel ja Fortumin omistama Fincumet ovat solmineet yhteistyösopimuksen, jossa Fincumet vastaa Eltelin jätteistä ja materiaalien kierrätyksestä koko Suomen laajuisesti. 

Eltel on johtava pohjoiseurooppalainen teknisten palveluiden toimittaja sähkö- ja tietoliikenneverkkotoimialalla ja yhtiöllä on Suomessa noin 60 toimipaikkaa. Jatkossa Fincumet vastaa jätteiden käsittelystä ja kierrätyksessä kaikissa toimipisteissä. Yhteistyösopimus kattaa kaikki jäteluokat, kuten kierrätettävät materiaalit, vaikeasti käsiteltävät ja haasteelliset sekä tavanomaiset jätteet. Lisäksi palvelu ulottuu myös Eltelin työmaille, jossa materiaalit lajitellaan jo syntypaikalla 
ja toimitetaan sieltä omiin prosesseihinsa.  

Tiedolla johtamisen kautta molempien osapuolien tavoitteena on jatkuva toiminnan parantaminen ja yhteistyön kehittäminen. Esimerkiksi astioiden tyhjennykset optimoidaan, jolloin saadaan vihreämpi jalanjälki jätteiden käsittelyyn jo niiden syntypaikalla. Eltelille haastavia materiaaleja ovat sähköverkoista purettavat pylväät, kaapelit ja muuntajat. Näiden käsittelyyn Fincumet pystyy tarjoamaan vastuullisen ratkaisun, jossa kaikki kierrätettäväksi sopiva saadaan kiertoon omalla laitoksella Ikaalisissa, pylväät hyödynnetään energiantuotantoon ja vaaralliset aineet poistetaan turvallisesti kierrosta Fortumin Riihimäen laitoksella.

”Kumppanuuden myötä saamme näkyvyyden koko jäteketjuumme ja tiedämme millaisia jätteitä toiminnastamme syntyy ja mitä niille tapahtuu. Siksi yksi vastuullinen toimija palvelee tarpeitamme ja tehostaa siten jätteiden käsittelyä sekä kierrätystä, kertoo Eltelin hankintapäällikkö, Jussi Pohjola. 

Lisätiedot
Marcus Suokas
Strateginen ostopäällikkö, Fincumet Oy
Puh. 040 031 6682, marcus.suokas@fincumet.fi

Uusimmat uutiset ja tapahtumat
"Fincumetin kanssa on hauskaa painaa hommia" – Elenia Oy
Kun Elenia purkaa vuodessa 3000 km sähköverkkoa – pylväitä, muuntajia ja ilmajohtoa, kierrätyskumppanilta vaaditaan moderneja ratkaisuja. Elenian projekti-insinööri Stiina kertoo, miksi Fincumetin kanssa on kiva painaa hommia ja miksi kierrätys on tärkeää.