Kierrätä ja pelaa – varainkeruuta seuroille

6.6.2020

Helppoa varainkeruuta seuroille – kierrätä metalliromua ja ansaitse rahaa. Fincumet expressin varainkeruukonseptilla kaikki voittavat. Yhteistyöllä saadaan rahanarvoinen metalliromu kiertoon ja seurat saavat metalleista korvauksen. 

– Metalliromu on rahanarvoista materiaalia, joka voidaan uusiokäyttää. Kannustamme seuroja vaikkapa kevät- tai syyssiivoukseen, jolloin kaikesta kerätystä metalliromusta maksetaan seuralle korvaus. Näin urheiluseura saa kerättyä varoja kannustamalla kotitalouksia ja yrityksiä siivoustalkoisiin, kertoo Express-pihoista vastaava Jarkko Kanninen.

Fincumet express on metallinkierrätykseen erikoistunut palvelukonsepti, joka toimii tällä hetkellä Helsingissä, Turussa ja Jyväskylässä. Kierrätä ja pelaa -konsepti on urheiluseuroille suunnattu varainkeruuohjelma, jossa kaikki voittavat. 

Kierrätyskampanja kestää tavallisesti kuukauden tai kaksi, ja sinä aikana seurat saavat käyttöönsä romulavoja, jonne kuka tahansa voi tuoda metalliromua. Kierrätykseen kelpaavat vanhat polkupyörät, kiukaat, kattopellit, auton rautapitoiset osat, katiskat, metalliaidat, kaapelit, sähköjohdot ja huonekalujen metalliosat. Keräyspisteillä on lajitteluohjeet, joissa muistutetaan, mikä sopii kierrätykseen ja mikä ei. Muun muassa vaaralliset jätteet, kuten öljyt, bensiinit, aerosolit, maalit ja kodinkoneet eivät kuulu metallinkeräykseen. Kampanjan lopuksi Fincumet lajittelee metallit ja hyvittää metalleista etukäteen sovitun kilohinnan mukaisen korvauksen. 

Fincumet on järjestänyt kierrätyskampanjoita on järjestetty muun muassa Jyväskylässä, jossa salibandyseura 02 sai kerättyä varoja toimintaansa. Kampanjoiden avulla halutaan myös muistuttaa siitä, että metallinkierrätys on yhtä tärkeää kuin vaikkapa pullojen palautus. Metalli voi kiertää ikuisesti ja metallien kiertotaloudella on merkittäviä ilmastovaikutuksia. 

Lisätiedot

Jarkko Kanninen
jarkko.kanninen@fincumet.fi