Kirjoitus

19.3.2020
Rykmentinpuiston asuntomessujen pientalorakentajat ovat päässet kokeilemaan kokonaiskierrätyspalvelua, jonne voi tuoda 11 eri jätelajia rakennuspaikalla syntyvästä jätteestä.
9.10.2019
Syksyllä 2018 Fincumetista tuli osa Fortumin jäte- ja kierrätysliiketoimintaa. Metallinkierrätys on edelleen toimintamme ytimessä, mutta Fortumin myötä pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistäkin monipuolisemmin. Metallin lisäksi voimme nyt kierrättää akut ja muovit omiin prosesseihinsa sekä poistaa erilaiset vaaralliset jätteet turvallisesti kierrosta. Missiomme on pitää metalli kierrossa. Kierrätämme kaikki metallijätteet ja jalostamme niistä uutta metalliraaka-ainetta. 
5.9.2019
Tiedätkö, mitä kierrätetylle metallille tapahtuu? Kun tarpeettomaksi jäänyt metalli päätyy keräykseen, se punnitaan, lajitellaan, puhdistetaan ja murskataan. Sen jälkeen siitä valmistetaan uusioraaka-ainetta sulattamalla ja granuloimalla. Kierrätysmetallista valmistettu granulaatti on sellaisenaan valmis raaka-aine valmistavalle teollisuudelle.
27.8.2019
Metalliromun kierrätyksellä on Suomessa pitkät perinteet. Vaikka kierrätys aiheuttaa päästöjä, uusiometallin jalostaminen on kuitenkin ympäristölle ekoteko.
23.7.2019
Fortum osti vuoden 2018 lopulla suomalaisen Fincumetin metallinkierrätysliiketoiminnan. Fincumetin Ikaalisissa toimivassa jalostamossa kerätystä arvometallista, kuten kuparista ja alumiinista, valmistetaan kierrätysraaka-ainetta. Yhtiöllä on toimipisteet myös Helsingissä ja Jyväskylässä.
4.7.2019
Metalliromulla on ruma kalske, mutta sitä on kierrätetty aikojen alusta lähtien. Jo kivikaudella metallista tai raudasta valmistetut työkalut tai esineet kerättiin...