Kun muut puhuvat, me teemme

23.7.2019

Ihminen on viisas. Se luo uutta, purkaa vanhaa – kerää, käyttää ja kierrättää. Metallia on kierrätetty käytännössä aina ja se on arvokasta raaka-ainetta, jota uusiokäytetään yhä enemmän ja tehokkaammin. Metalli voi periaatteessa kiertää loputtomasti. Käsissäsi voi olla nytkin jotain, mikä on kiertänyt jo vuosikymmeniä – ellei satoja. 

Me täällä Fincumetilla teeemme metallinkierrätystä todeksi joka päivä. Meille sinun jätteesi on raaka-ainetta, jolla muutetaan maailmaa. Mikään ei ole meille mahdotonta.

Yhteinen velvollisuutemme on ottaa vastuu siitä, mitä jätämme jälkeemme. Nyt on tekojen aika.

Siksi me olemme olemassa – nyt ja huomenna.

Fortum osti vuoden 2018 lopulla suomalaisen Fincumetin metallinkierrätysliiketoiminnan. Fincumetin Ikaalisissa toimivassa jalostamossa kerätystä arvometallista, kuten kuparista ja alumiinista, valmistetaan kierrätysraaka-ainetta. Yhtiöllä on toimipisteet myös Helsingissä ja Jyväskylässä. Fincumetin ja Fortumin kierrätysliiketoiminnan yhdistämisellä ja kehittämisellä voidaan nostaa metallien korkean jalostusarvon kierrätyksen osuutta Suomessa ja Euroopassa. 

Uusimmat uutiset ja tapahtumat
Fingrid ja kiertotalouden erikoisosaaja Fincumet yhteistyöhön
Metallin ja kaapelin kierrätykseen erikoistunut Fincumet Oy on solminut monivuotisen kierrätysmateriaalin käsittelysopimuksen kantaverkkoyhtiö Fingridin kanssa.
Metalli kiertoon, kiitos!
Metalliromulla on ruma kalske, mutta sitä on kierrätetty aikojen alusta lähtien. Jo kivikaudella metallista tai raudasta valmistetut työkalut tai esineet kerättiin...
10 faktaa metallinkierrätyksestä
Metalliromun kierrätyksellä on Suomessa pitkät perinteet. Vaikka kierrätys aiheuttaa päästöjä, uusiometallin jalostaminen on kuitenkin ympäristölle ekoteko.