Kaapeleiden ja muuntajien kierrätys

Avasimme syksyllä 2020 Ikaalisiin uuden kaapelilinjan, jossa arvometallia sisältävät kaapelit ja johtimet murskataan uusioraaka-aineiksi sulattamoille ja valimoille. Keräämme ja käsittelemme erilaiset muuntajat ja kaapelit, joista erottelemme metallit sekä muut kierrätykseen soveltuvat materiaalit, kuten muovit, öljyt tai muut vaaralliset jätteet. 

 

Uudessa kaapelilinjassa arvometallia sisältävät kaapelit ja johtimet murskataan, jolloin saadaan erilleen kaapelia suojaava muovi sekä varsinainen metalli. Murskauksen jälkeen materiaalit erotellaan tärinään ja painovoimaan perustuvalla tekniikalla toisistaan, jolloin syntyy kupari- ja alumiinigranulaattia. Laitoksessa voidaan kaapeleiden lisäksi käsitellä johtimia ja muuntajien sydämiä. 

20 000 tn
Ikaalisten kaapelilaitoksen kokonaiskapasiteetti vuodessa
Wrapper id
green-button

Kaapeleiden kierrätys

Jalostamme kupari- ja alumiinikaapelista kierrätysraaka-aineita. Kierrätyslaitoksemme käsittelee erilaiset kaapelit omassa linjassaan, jossa niistä erotellaan muovit ja epäpuhtaudet.

Muuntajien kierrätys

Käsittelemme vanhat muuntajat turvallisesti ja vastuullisesti. Materiaalit kierrätetään omissa
prosesseissaan ja niistä valmistetaan mm. kierrätysmetallia. 

Wrapper id
green-button

Sinua saattaa kiinnostaa myös nämä palvelut

Palvelut
Kaapeleiden ja muuntajien kierrätys

Käsittelemme kaapelit ja muuntajat siisteissä sisätiloissa Ikaalisten kierrätyslaitoksessa. Erottelemme materiaaleista metallit ja muut raaka-aineet omiin kierrätysprosesseihinsa.

Palvelut
Romumetallin kierrätys

Romumetalli on tuotannon ylijäämää, purkumetallia, kierrätettäviä metallituotteita tai erikoiskäsiteltäviä materiaaleja. Jalostamme ja kierrätämme romuistasi raaka-ainetta teollisuudelle.

Palvelut
SER-kierrätys

Sähkö- ja elektroniikkaromun kierrätys toimii osana vastuullista kokonaiskierrätyspalvelua. Tarjoamme myös tietosuojaraportointia tuhottaville IT-laitteille.

Tiesitkö?

Käsittelemme myös kuitukaapelit vastuullisesti omissa laitoksissamme. 

green-button

Ota yhteyttä

Video file
Maarit Kannala
Strateginen ostaja